Bij Enigma volgen alle startende cleaners de uitgebreide onboarding via de tablet. Met de tablet worden medewerkers getraind in risicovolle taken en veiligheid. Maar ook zaken die voor de bedrijfsvoering van belang zijn, zoals waar je je moet melden.

De cleaner moet ieder opdracht op de tablet eerst lezen of bekijken, nadenken over het antwoord en dan handelen. Zeer interactief dus. Als het antwoord onjuist is, wordt de deelnemer door het juiste antwoord geleid.

De onboarding training is gemaakt door Bolster Safety en bevat meerdere voor Enigma op maat gemaakte trainingen. Bijkomend voordeel van Bolster is dat de effectieve werktijd beter wordt benut. Werken op de industrie brengt vaak wachttijd met zich mee. Van operators van oliemaatschappijen ligt dat zelfs tussen de 35 en 50 procent! De overige tijd gaat op aan zaken zoals instructies volgen en formulieren invullen, maar bovenal; wachten. Bijvoorbeeld op de juiste onderdelen of toestemming. Zonde. Waarom zou je die tijd niet reduceren en gebruiken voor veiligheidstrainingen?